Završena aktivnost „Porodično u Vašoj srednjoj školi“

Dana 18.04.2018. godine završena je realizacija projekta „Porodično u Vašoj srednjoj školi“ koji se tokom perioda mart-april realizirao u J.U. „Elektrotehnička škola za energetiku“.

Različitim aktivnostima projekta, prilagođenih potrebama i interesima učenika, njihovih roditelja i nastavnika obuvaćeno je  350 učesnika.

Kroz interaktivne radionice i predavanja nastojali su se unaprijediti odnosi na relaciji roditelj-učenik-nastavnik, odgojne metode, znanja, vještine i kompetencije mladih.

„Nasilje u adolescentskim vezama“, „Komunikacijske vještine“, „Rješavanje konflikta“, „Slika o sebi“, „Zajedništvo“, „Odbacivanje“, „Rizična ponašanja mladih“ i „Kreativan možeš biti ti“ neke su od tema radionica u kojima su učestvovali učenici.

Profesori, uprava škole  i roditelji su učestvovali u radionicama o temama: „Međuljudski odnosi i komunikacija na radnom mjestu“, „Komunikacija: odnos učenik-nastavnik“, „Partnerstvo porodice i škole“, „Stop nasilju među vršnjacima“ i „Mladi i Internet“.

Zahvaljujemo se Vama i Vašim saradnicima na ukazanom povjerenju i saradnji tokom realizacije radionica za učenike, roditelje i nastavnike. Naglašavamo veliko zadovoljstvo realizacijom uspješnog projekta kroz koji ste nas informirali, educirali, usmjerili i pružili značajnu podršku“ – istakla je Samira Karamehić, direktorica J.U. „Elektrotehnička škola za energetiku“.