U okviru „Dječije nedjelje“ održana manifestacija „Odgoj danas“

Kantonalna javna ustanova „Porodično savjetovalište“ u okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“, 04.10.2017.g. organizirala je manifestaciju „Odgoj danas“- predavanja, radionice i razgovori u prostorijama hotela „Europe“.

Manifestaciju „Odgoj danas“ otvorila je Amela Dautbegović, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

 „Odgoj danas“, „Odgovorno roditeljstvo-gubimo li kompas?“, „Ljubav u odgoju“,  „Komunikacija u porodici“, „Kad dijete dovede porodicu na terapiju“, „Kada se roditelji rastaju: djeci trebaju „ i mama i tata“, „Digitalno roditeljstvo“, „Inkluzivno obrazovanje u BiH“, „Adolescenti i roditelji: kako komuniciramo“ i  „Odbacivanje u grupi vršnjaka“  neke su od tema predavanja i radionica koje su javnosti predstavili univerzitetski stručnjaci.

„Kroz ovu manifestaciju željeli smo pružiti podršku kako roditeljima i djeci, tako i  profesionalcima, te ponuditi odgovore na važna pitanja koja odgoj sa sobom nosi“istakao je  Senad Alić, direktor KJU „Porodično savjetovalište“.

Atmosferu sa manifestacije možete u galeriji slika