Realizovan „Kamp za mlade“

Kantonalna javna ustanova Porodično savjetovalište Sarajevo je u periodu 24.06. do 26.06.2019. godine u svrhu prevencije ovisnosti o internetu realizirala kamp za mlade pod nazivom „Kamp za mlade“.

Promocijom zdravih stilova življenja, te jačanjem i unapređenjem socijalnih vještina kod mladih koje su neophodne u prevenciji ovisnosti o internetu, za vrijeme trajanja kampa 16 mladih iz devet srednjih škola Kantona Sarajevo u planinarskom domu „Čavle“ na Igmanu, su kroz interaktivne radionice i pedagogiju doživljaja na otvorenom radili na unapređenju komunikacijskih vještina i vještina rješavanja konflikta, te se upoznali se sa faktorima koji sprečavaju pojavu ovisničkih ponašanja posebno vezanih za pretjeranu i nekontrolisanu upotrebu Interneta. Ono ono što su mladi posebno istakli tokom realizacije kampa jeste značaj razvijanja zajedništva, jednakosti, povjerenja, timski rad, saradnju sa drugim učesnicima i pronalazak načina i tehnika za kvalitetno provođenje slobodnog vremena bez interneta.

Na kraju su mladima koji su prošli radionice dodijeljeni i certifikati. U nastavku kroz foto galeriju možete pogledati atmosferu koja se odvijala u ovom trodnevnom kampu.