Postavljanje kamena temeljca za izgradnju poslovne zgrade Kantonalne javne ustanove „Porodično savjetovalište“

Nakon 14 godina djelovanja i rada u neadekvatnim uslovima, dana 18.06.2015. godine u ulici Bihaćka bb, Novo Sarajevo, položen je kamen temeljac za izgradnju poslovne zgrade KJU „Porodično savjetovalište“.

Kamen temeljac su položili ministrica za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice KS Karolina Karačić, predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Igor Gavrić i direktor Kantonalne javne ustanove “Porodično savjetovalište” Senad Alić.

Drago mi je da je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice u prilici podržati izgradnju zgrade i na taj način unaprijediti rad Porodičnog savjetovališta. To je jedina ustanova u našem kantonu koja pruža besplatnu psihosocijalnu uslugu svim građanima kroz primarnu i sekundarnu prevenciju, pa je stoga izgradnja objekta tek mali doprinos i dio institucionalne brige za porodicu“, kazala je ministrica Karačić ovom prilikom. Ona je istakla da će ovo ministarstvo i dalje podražavati sve aktivnosti ove ustanove jer su one od značaja za razvoj porodice, a time i društva u cjelini.

Direktor Alić je u svom obraćanju prisutnima zahvalio resornom ministarstvu na podršci ovom projektu i istakao da je danas poseban dan kako za Ustanovu, tako i za građane Kantona Sarajevo, jer se ne polaže kamen temeljac samo za novu zgradu, nego se polaže i temelj trajne podrške porodici.

Izgradnju zgrade Porodičnog savjetovališta finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, implementator projekta je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a izvođač radova firma „Unigradnja“.

Do kraja 2015. godine planiran je završetak prve faze izgradnje objekta ove ustanove.

DSC_0893 SAM_1174 DSC_0837 (1) DSC_0881