Gostovanje na “Radio Federacije BiH” u emisiji “Ljudska prava” 

Povodom Svjetskog  dana mentalnog zdravlja, Fondacija “Sistemski Trening Institut” organizirao je Okrugli sto  „Kako si?“ Predstavnik KJU “Porodično savjetovalište” Denyel-Ismir Kovač je tim povodom dao svoj doprinos buđenju svijesti o važnosti brige o mentalnom zdravlju kako na spomenutom okruglom stolu tako i nekoliko dana iza 13.102022.godine gostujući na Radiju Federacije u emisiji pod nazivom “Ljudska prava”. 

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Svjetska federacija za mentalno zdravlje (WFMH) 10. oktobar obilježavaju kao Svjetski dan mentalnog zdravlja, gostujući u spomenutoj emisiji govorilo se o temi “Mentalno zdravlje i briga o mentalnom zdravu i mentalnoh higijeni”, što je veoma važno i korisno za podizanje svijesti o  mentalnom zdravlju.

Suočavamo se sa brojnim negativnim utjecajima na mentalno zdravlje ljudi, među kojima dominantan uticaj na stanje mentalnog zdravlja i dalje veoma važnu poziciju zauzima utjecaj pandemije COVID-19, a dugi niz godina unazad i utjecaj ratnih sukoba koji se trenutačno vode u svijetu a svakako i transgeneracijski prijenost traumatskih iskustava uzrokovanih ratnim dejstvima na Balkanu.

U dodatku se nalazi link za spomenutu radijsku emisiju. 

https://federalna.ba/ljudska-prava-nvxtr