Završena realizacija projekta „Porodično u vašoj osnovnoj školi“

Jučer (27.04.2016. godine) je završena realizacija projekta „Porodično u Vašoj osnovnoj školi“ koji se tokom mjeseca marta i aprila realizirao u O.Š. „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“.

U različitim aktivnostima projekta prilagođenih potrebama i interesima učenika, njihovih roditelja i nastavnika učestvovalo je ukupno 228 učesnika.

Učenici su kroz radioničarski rad radili na jačanju samopouzdanja, rješavanju sukoba , osvještavanju negativnih posljedica odbacivanja u grupi vršnjaka, te se upoznali sa strategijama kako se oduprijeti pritisku vršnjaka da konzumiraju supstance ovisnosti.

Roditelji učenika su učestvovali u interaktivnim predavanjima o vršnjačkom nasilju, prednostima i nedostacima  interneta,  jačanju porodične povezanosti kao važnog faktora prevencije ovisnosti, te značaju saradnje porodice i škole.

Također, roditelji, nastavnici i učenici su imali priliku da u prostorijama škole koriste savjetodavno-terapeutske usluge i rade na otklanjaju svojih specifičnih teškoća.

Ovaj projekt predstavlja i oblik saradnje u mreži ustanova socijalne zaštite, pa su u njemu učestvovale i kolege iz JU “Terapijska zajednica Kampus”.
predavanje za nastavnike

Fotografije sa realiziranih aktivnosti možete pogledati u galeriji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Write a comment