Zatvaranje “Dječije nedelje”

 

KJU “Porodično savjetovalište” i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS 10.10.2015.g. organizirali su svečano zatvaranje manifestacije “Dječija nedjelja”.

Za sve posjetioce upriličen je zabavno – muzički program koji su izveli mališani i učenici iz ustanova i organizacija: JU “Djeca Sarajeva”, KJU “Dom za djecu bez roditeljskog staranja”, JU “Druga gimnazija”, JU “Četvrta gimnazija Ilidža”, “Prosvjetno – pedagoški zavod KS – Katolički školski centar”, OŠ”Grbavica 1”, OŠ”Hamdija Kreševljaković”, OŠ ”Isak Samokovlija”, OŠ ”Mirsad Prnjavorac”, Klub ritmičke gimnastike “Bosna gym”.

“Kroz različite programe željeli smo da vidimo kakva je dječija zaštita, gdje je danas naša porodica, tako da je svako na svoj način kroz okrugle stolove, radne sastanke, prezentirao aktivnosti, te ukazao na to kakve korake treba poduzeti u budućnosti kako bismo zaštitili porodicu“- istakao je pomoćnik ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, Mesud Peljto.

U programu obilježavanja Dječije nedjelje aktivno je učestvovalo 48 vladinih ustanova i 30 nevladinih organizacija sa različitim edukativnim i zabavnim sadržajima među kojima su bile obrazovne radionice, predstave i izložbe dječijih radova. Novina ove godine je bio i Sajam za dijete i porodicu “Naši putokazi” koji je KJU “Porodično savjetovalište” organizirala u cilju predstavljanja institucionalne podrške za dijete i porodicu na nivou Kantona Sarajevo.

Fotografije možete pogledati u galeriji slika: