Poziv za roditelje sa iskustvom razvoda braka

Poštovani roditelji,

 

Ukoliko se nalazite u procesu razvoda braka ili ste već razvedeni pozivamo Vas da se prijavite za učešće u grupi podrške za roditelje sa iskustvom razvoda braka. Podrška je namijenjena roditeljima koji žele povećati i unaprijediti svoja znanja o odgoju i potrebama djece, te pomoći djeci da lakše prebrode to zbunjujuće, tužno i teško razdoblje.

Želja nam je kroz ovu aktivnost da Vam pružimo mogućnost da iskažete svoje potrebe i očekivanja vezano za svoje iskustvo razvoda i kako se to iskustvo reflektira na porodicu. Bez obzira što ste se razveli kao partneri, ostavljamo Vam mogućnost da se razvijate kao roditelji.

Podrška će se odvijati u grupi zatvorenog tipa (isti članovi), zbog poštivanja grupnih pravila a posebno diskrecije i povjerenja. Rad u grupi predviđa izlaganje stručnjaka i razgovore u koje su uključeni svi članovi grupe, te razmjenu iskustava polaznika. Rad će biti organiziran kroz pet susreta u grupi veličine do deset osoba u trajanju od 90 minuta.

Prijave uz lične podatke i kontak telefon možete poslati na  e-mail adresu: porodicnapsihoterapija@gmail.com do 28.02.2018.g.

Aktivnosti će biti realizirane u popodnevnim satima, u prostorijama KJU “Porodično savjetovalište”, ul. Avdage Šahinagića br.14. Početak realizacije i termini održavanja biće precizirani kada se prijavi dovoljan broj zainteresiranih roditelja.

Odjeljenje za savjetodavno – terapeutski rad