Okrugli sto “ Mentalno zdravlje roditelja – izazovi i perspektive“

U organizaciji Udruženja “ Život s Down sindromom FBIH” dana 27.09.2022.godine održan je  okrugli sto na temu “ Mentalno zdravlje roditelja- izazovi i perspektive.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo,  Centara za mentalno zdravlje Kantona Sarajevo, JU Kantonalnog centra za socijalni rad, predstavnici, Filozofskog fakulteta UNSA, KJU “Porodično savjetovalište”, Instituta za preduniverzitetsko obrazovanje, nevladinih organizacija i dr.

Ispred  KJU ”Porodično savjetovalište”  učešće na okruglom stolu su imali direktor ustanove Osman Šaljo, te stručne saradnice Fikreta Mulaosmanović Smajić i Nataša Kahrimanović koje su tom prilikom otvorile okrugli sto svojim izlaganjem o izazovima u radu s kojima se susreću uposlenici Ustanove, te o perspektivama u radu KJU ”Porodično savjetovalište” kada je u pitanju podrška roditeljima djece s invaliditetom.

Cilj okruglog stola je bio podizanja svijesti o značaju mentalnog zdravlja roditelja djece sa poteškoćama kao i  važnosti pružanja psihosocijalne podrške roditeljima s ciljem zaštite njihovog mentalnog zdravlja.

���Više o sadržaju i zaključcima okruglog stola možete pročitati na linku:https://www.downsy.ba/mentalno-zdravlje-roditelja-izazovi-i-perspektive/?fbclid=IwAR1aaD1X1nzJqd1sd_dsdNJr6oySpRcsTb7lZ25QrNUZo-vWDqo0-7Hf_Hw