Održan kamp „VIKEND BEZ INTERNETA“

Kantonalna javna ustanova „Porodično savjetovalište“ uz  podršku Općine Novi Grad organizirala je kamp za mlade pod nazivom „VIKEND BEZ INTERNETA“ u periodu od 17.11. do 19.11.2017. godine u planinarskom domu „Čavle“ na Igmanu.

U Kampu je učestvovao 21 učenik iz jedanaest srednjih škola Kantona Sarajevo  kako bi kroz interaktivne radionice unaprijedili svoje socijalne vještine u svrhu prevencije ovisničkih ponašanja i promocije zdravih stilova življenja.

Za vrijeme trajanja kampa mladi su imali priliku da kroz interaktivne radionice unaprijede svoje komunikacijske vještine i vještine rješavanja konflikta, razvijaju timski duh, zajedništvo i saradnju, povećaju vlastito samopoštovanje, upoznaju se sa rizičnim faktorima koji vode u ovisnost o internetu, ali i druga ovisnička ponašanja, te se upoznaju sa mogućnostima aktivnog provođenja slobodnog vremena.

O utiscima sa kampa učenici su kazali :

Naučila sa da smo unatoč svim razlikama jednaki, da se moramo zajednički boriti u životu i prije svega da mogu kvalitetno provesti slobodno vrijeme i bez interneta“- Lejla Kešmer, učenica Prve gimnazije.

Kamp mi je pomogao da naučim različite stvari, upoznam nove ljude i svakome bih preporučio da učestvuje u njemu, jer je nevjerovatno iskustvo“- Ajdin Kurahović, učenik Srednje saobraćajne škole.

Atmosferu sa kampa možete pogledati na sljedećim fotografijama: