Kantonalna javna ustanova Porodično savjetovalište slavi 23 godine rada

Kantonalna javna ustanova Porodično savjetovalište, osnovana s ciljem podrške i pomoći porodici, proteklog vikenda je proslavila 23 godine kontinuiranog rada.

Direktor te ustanove Osman Šaljo je kazao da je od samog osnivanja pa sve do danas, uposlenici i menadžment nesebično i predano rade na razvoju Ustanove, njenom pozicioniranju u društvu, ali prije svega na unapređenju i proširenju usluga koje nude korisnicima.

Izrazio je ponos zbog pozitivnih rezultata rada te je kazao da su u 2023. godini imali 18.832 korisnika i 12.307 pruženih usluga, što predstavlja povećanje od 291 posto u odnosu na 2021. godinu. Pored redovnih aktivnosti, dodao je, učestvovali su na 24 stručne konferencije.

– Zadovoljstvo je predvoditi Ustanovu gdje je interes korisnika uvijek u fokusu i gdje se vodi računa o tome kako i na koji način možemo unaprijediti naše usluge. S tim ciljem tokom 2023. godine proširili smo naše usluge uvođenjem usluga rane intervencije, odnosno pružanja psihosocijalne podrške i pomoći roditeljima djece s poteškoćama u razvoju, usluge predbračnog savjetovanja s ciljem prevencije bračne disfunkcionalnosti i novog pilot projekta “Vršnjačko nasilje – NE u mojoj školi” koji je namijenjen djeci, njihovim roditeljima i profesionalcima iz osnovne škole KS – istakao je direktor Osman Šaljo.

Sve realizirane aktivnosti i pružene usluge za 18.832 korisnika u 2023. godini iznio mali tim velikih profesionalaca koji čine ovu Ustanovu.

Izvor: federalna.ba/Fena 01.04.2024. 08:07