Dan sigurnijeg Interneta 2016

 

Povodom 9.februara, obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta, Kantonalna javna ustanova „Porodično savjetovalište“ želi podsjetiti na značaj ovog dana, te  koliko je važno da svi  budemo svjesni prednosti, ali i opasnosti koje su povezane s Internetom.

Dan sigurnijeg Interneta 2016.

Podsjećamo, Savjetovalište je 2011. godine sprovelo istraživanje u osnovnim školama KS na uzorku od 2000 učenika prema kojem 93,4% učenika koristi Internet čime je potvrđena teza da Internet postaje stil življenja djece jer ga koriste u svim sferama života, od učenja, preko igranja igrica do druženja. S tim u vezi, Kantonalna javna ustanova „Porodično savjetovalište“ organizovala je do sada niz radionica i predavanja u osnovnim i srednjim školama s ciljem promocije sigurnijeg korištenja Interneta, te pružanja podrške za suočavanje sa mogućim rizicima nepravilnog korištenja Interneta.

S ciljem realizacije aktivnosti na zaštiti djece i mladih pri korištenju informacijskih i komunikacijskih tehnologija Kantonalna javna ustanova ovim putem poziva sve relevantne institucije zainteresirane da nam se obrate kako bi smo zajedničkim snagama osvijestili važnosti pravilnog i sigurnijeg korištenja Interneta, njegovih mogućnosti ali i nedostataka.

Write a comment